vrijdag 10 april 2015

Zending "Rwanda Fungi 2015"


Van 13 april tot 4 mei 2015 onderneemt de Plantentuin Meise (België) een wetenschappelijke expeditie naar Rwanda om er een inventaris te maken van de populaties eetbare paddenstoelen uit het bergwouden en natuurparken: Parc National des Volcans, Forêt de Gishwati, Forêt de Nyungwe... Tijdens een verkennende expeditie in november 2014, konden reeds een heleboel paddenstoelen ter plekke geïdentificeerd worden..


Bij de eetbare paddenstoelen zijn er een aantal soorten die voor de lokale bevolking zeker een ecomomische meerwaarde kunnen betekenen. Deze zullen worden verzameld en vervolgens vermeerderd door Kigali Farms , een bedrijf dat winst en sociaal ondernemen combineert.

Dit unieke project combineert fundamenteel en toegepast onderzoek. Het heeft ook als doel een onmiddellijke maar duurzame ontwikkeling door het genereren van inkomsten voor de lokale gemeenschappen en commerciële exploitanten.

De communicatie van het project kan via deze blog gevolgd worden en via Facebook. We brengen zo veel mogelijk verslag uit van de verschillende etappes van het project. Deze media dienen tevens als dagboek van onze zending. Indien de communicatietechnologie op het terrein het toelaat, kan je onze werkzaamheden volgen (zoniet, met wat uitstel). In elk geval is er ook een audio-visueel reisverslag voorzien aan het einde van het project (eind 2015 - begin 2016).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten